A Mr. Fürdőszoba - Fürdőszoba csempézés

Mit befolyásol a fürdőszoba csempézés?

A teljes külképet – mondhatnánk röviden válaszolva a kérdésre. És ez így még helytálló is. Gondoljunk csak bele! A fürdőszoba meghatározó pontja egy otthonnak. A reggeli készülődés, a munka utáni, esti relaxáció helyszíne. Nem mindegy tehát, hogy hogyan lett elvégezve a fürdőszoba csempézés. És most itt nem feltétlenül a belső enteriőrhöz illeszkedő csempe kiválasztásáról beszélünk. Az is kiemelten fontos, de a megfelelő burkolólapok minősége mellett azok szakszerű lerakása is meghatározó. Kiindulva a fürdőszoba előbb említett szerepéből, egy rosszul kivitelezett fürdőszoba csempézés elrontja azt a hangulatjavító – akár a nap indításáról, akár az esti relaxációról beszélünk – környezetet, amiben valóban jól érezhetnénk magunkat. Azt szokták mondani viccesen, hogy ma már aki nem siet a vonathoz, az elmegy burkolónak. Mi azt javasoljuk, hogy egy burkoló kiválasztásánál legyenek körültekintőek! Csak olyanra bízzák a fürdőszoba csempézés feladatát, aki megfelelő szakmai tudással, tapasztalattal rendelkezik, és megfelelő referenciákat tud bemutatni.

A fürdőszoba csempézés nem csupán fizikai munka

Bár sokan azt gondolják, hogy a fürdőszoba csempézés az kizárólag fizikai munka. Ez azonban közel sem így van. Tény, hogy nagy részben az, de sokan hajlamosak elfelejteni, hogy egy fürdőszoba kialakítása, felújítása, átalakítás az nem azzal kezdődik, hogy egy vésővel nekiállunk szétverni a korábbi burkolatokat. Vagy új építésnél felrakjuk a ragasztót, és lerakjuk a csempét. Nem, nem ezzel kezdődik. Ahhoz, hogy a fürdőszoba csempézés az elvárt minőségben – mind a felületek egyenletessége, mind az esztétikum szempontjából – történjen, ahhoz első lépésben meg kell tervezni. Mit foglal magában a tervezés? Egyrészt a megfelelő méretű, színű, mintájú csempéket kell kiválasztani. Amennyiben erre nincs ötletük, ebben is tudunk segíteni. Ezek után a levett méretek alapján meg kell határozni, hogy hány négyzetméter csempére van szükség. Tehát ez a munka komoly előkészületeket igényel még a fizikai megvalósítás előtt.

Amikor megvan a tervezés

Következhet a fürdőszoba „felöltöztetése”. Első lépésben a fal előkészítését végezzük el. Ez egy nagyon fontos lépés ahhoz, hogy a csempe megfelelő felületet kapjon. Erre még abban az esetben is kiemelt figyelmet kell fordítani, ha új építésről beszélünk. Sajnos több alkalommal előfordul, hogy a kőművesek nem megfelelően készítették elő a felületet. Ilyenkor ez a mi feladatunk. Felújításkor pedig a korábbi vakolat anyagokat kell eltávolítani, és egy új, egyenletes felületet létrehozni. Amikor a felület tökéletes, csak ezután következik a fürdőszoba csempézés azon része, hogy felvisszük a ragasztót, és a helyükre kerülnek a csempék. Természetesen itt is nagy szakértelemre van szükség, hiszen nem mindegy a ragasztó vastagsága, és valószínűleg helyenként a csempéket méretre is kell vágni. Munkánk során igyekszünk úgy dolgozni, hogy a legkevesebb hulladékot termeljük. Befelező lépésként következik a fugázás. Illetve szigorúan véve ez az utolsó előtti lépés, hiszen a felületek megtisztítása zárja a sort. Amennyiben egy tökéletesen kivitelezett fürdőszoba csempézést szeretne, akkor mindenképpen keressen bennünket! Velünk álmai valóra válnak!