A Mr. Fürdőszoba - Padlóburkolás

A padlóburkolás során alkalmazott járólap. Vagy padlólap?

Sokan esnek abba a dilemmába, hogy a padlóburkolás előtt nem igazán tudják, hogy van-e valami különbség a padlólap és a járólap között. Tisztázzuk! Csupán a nevük más. Ez a kettő ugyanaz. Generációs elnevezésből adódik a különbség. Az idősebb generáció még padlólapnak nevezi, de ma már a járólap elnevezés az általános. Számunkra pedig mindegy, hogy a padlólap lerakás esetén az ügyfelünk hogyan nevezi, mi tudjuk, hogy mire gondolt. Bár megjegyezzük, hogy a padlóburkolás szó esetén is megvan az ellentét. De ennyit a nyelvészetről. Az viszont biztos, hogy ha padlóburkolás lesz szükséges, a kínálat bőséges. Hasonlóan a fürdőszoba csempézés aloldalunkon leírtakhoz, ez is is nagy szakértelmet, gyakorlatot igényel. Több szempontot is figyelembe kell venni, mielőtt kiválasztanánk a végleges járólapokat. Erről később részletesen is írunk. A padlóburkolás előtt is szükség van a tervezésre. Egyrészt meg kell tervezni a formát, a színeket. Arra érdemes odafigyelni, hogy a padlólapok harmonizáljanak a környezettel. Ez igaz a belső enteriőr tekintetében, és igaz a külső teraszokon történő padlóburkolás esetében is. A másik szempont, amire a tervezés során mindenképpen figyelni kell, hogy a burkolás beltéren vagy kültéren történik. A padlóburkolás során használt járólapok között ugyanis található megfelelő típus mindkét esetre. A tervezés során kell felmérnünk azt is, hogy a járólap milyen helyiségbe kerül. Ez az igénybevétel miatt fontos. A nagyobb terhelésnek kitett felületekre, mint például egy nappali, mindenképpen nagyobb kopásállóságú járólapokat kell választani.

Nappali, fürdőszoba, konyha vagy terasz? Mindegyikben a tökéleteset nyújtjuk.

Az előzőekben említettük, hogy sok tényezőt kell szem előtt tartani, amikor a padlóburkolás tervezése folyik. Ezekről ejtünk néhány szót a következőkben. Mindegy, hogy egy kültéri burkolatról vagy beltériről beszélünk, az esztétikus környezet, az igényesség megjeleníti a belsőnk külső tükröződését. Ez fontos, azonban nem szabad megfeledkezni a praktikumról sem. Ahogy azt már írtuk, egy kültéri burkolat esetén például számos olyan kihívás van jelen, amelyekre mindenképpen figyelni kell. A külső helyszínen a lapok kapnak hideget-meleget egyaránt. Ezeknek valóban ellenállónak kell lenniük. Erős napsütésnek kitett helyeken gondolni kell a folyamatos UV sugárzásra is, ami az erre nem megfelelően kezelt felületeket tönkre teheti. De ilyen ártalmas tényező az utóbbi időben egyre gyakoribb a savas eső is. Télen jön a fagy, a kültéri padlóburkolás esetén ilyenkor erre is ügyelni kell, hiszen a fagy jelentősen megviseli az ellen nem álló felületeket. És most megérkeztünk egy következő szemponthoz, ami egyaránt jellemző a kültéri és a beltéri padlóburkolásra egyaránt. Ez pedig az a tény, hogy ezek a járó felületek a fizikai igénybevételeknek is nagy mértékben ki vannak téve. Éppen ezért már a tervezés során mindenképpen tisztázni kell, hogy az adott helyiségben milyen a terhelés. A kopásállóság mellett szintén nagy hangsúlyt kell fektetni a csúszásmentességre. Ez igaz egy terasz, egy konyha vagy egy fürdőszoba esetén is. Ha erre is odafigyelünk, úgy számos véletlen balesetet előzhetünk meg.

Természetesen, ha a padlóburkolás elvégzését ránk bízza, mindezekkel Önnek nem kell foglalkoznia! Mi ezeket a szempontokat szem előtt tartjuk, és még a megfelelő járólap kiválasztásában is segítséget nyújtunk.